Kuvia kerholta 1

BBOFINLAND PÄIVÄKERHO 

 

BBOssa alkaa ensi maanantaina erityisesti senioreille tarkoitetut päiväpelit, mutta niihin voivat kaikki osallistua. Nyt on oiva tilaisuus käydä päivällä treenaamassa ennen illan kerhopelejä. Kilpailut ovat mestaripistekilpailuja, mutta jakoja on vaan 12. Toivottavasti Jyväskylästäkin on paljon pelaajia mukana. Ohessa senioritoimikunnan puheenjohtajan Väinö Kelhän tiedoite aiheesta.

 

BBOFinland PÄIVÄKERHO aloittaa toimintansa helmikuun alussa 2009. Pelipäivät ovat maanantai ja torstai ja pelit alkavat kello 12:00. Ensimmäinen pelipäivä on maanantai 2.2.2009 kello 12:00. 

Maksut: 

Pelimaksu on 3€/pelaaja ja pelimaksu maksetaan BBOFinlandin tilille (Lasse Utter) 104535-551428. Maksun voi maksaa myös jälkikäteen. Päiväkerhossa ei ole erillistä kuukausimaksua toistaiseksi. Kaikki maksavat pelimaksun, myös virolaiset. 

Osallistumisoikeus ja kieli: 

Päiväkerho on avoinna suomalaisille ja virolaisille. Ikärajoituksia ei ole. Kerho on "seniorikerho" siksi, että SBL:n seniorit hallinnoivat sitä ja johtavat pelit. Suomalaisten ja virolaisten partnereina voi olla myös muunmaalaisia, mutta heidän pitää rekisteröityä etukäteen Lea Seestelälle BBO:ssa MaribelXX. Kilpailun virallinen ja ainoa kieli on suomi. Pelaajien sen paremmin kuin pelinjohtajienkaan (TD) ei odoteta osaavan mitään vierasta kieltä. Jos sellaista on pakko pelipöydässä käyttää, on ainoa sallittu kieli englanti. 

Systeemi, alert ja undo: 

Kunkin kierroksen alussa kerrotaan vastustajille systeemi, lähtökortit ja merkinannot hyvin lyhyesti suomeksi. Alertoinnit selitetään suomeksi. Undo eli ’tarjouksen peruminen’ on käytössä vain tarjouksissa ja se on pakko hyväksyä. Pelatessa on undo-nappula näkyvissä, mutta undo:ta ei käytetä eikä sitä pidä hyväksyä. 

Pelimuoto: 

Kierrosaika on 8 minuuttia/jako. Yleensä pelataan 12 jakoa eli 2 jakoa/kierros. Pelimuoto on swiss ja pistelaskenta matchpoints ja kilpailu pelataan barometrina eli ykkös-pöydässä kohtaavat parhaat jne. Sama vastustaja saattaa tulla vastaan kilpailun aikana jopa useampaan kertaan. Tämä on ohjelman ominaisuus, jolle TD ei voi mitään. Jos jakoa ei saada pelattua annetussa ajassa antaa "kone" automaattisesti tuomion 40%-40%. Kilpailunjohtaja korjaa tuloksia pelatun tuloksen mukaisiksi jos ehtii, muutoin tuo tulos jää voimaan. Seuratkaa pelikelloa. Levittäkää (claim-nappula), jos mahdollista. Päiväkerhossa on myös kausikilpailu. Rahapalkintoja ei ole. 

Käytös: 

Kibitserit eli katselijat ovat tervetulleita. Suuri osa päiväkerhon pelaajista on senioreja ja luultavasti heistä suuri osa myös vähemmän netissä pelanneita. Siksi päiväkerhossamme on erittäin korkeat hyvän käytöksen vaatimukset voimassa – huonoa käytöstä ei kertakaikkiaan sallita ja siitä rankaistaan. Päiväkerhon HOST on Lea Seestelä eli MaribelXX. Kilpailunjohtajia on useita ja he ovat pääosin senioreja. 

Päiväkerhossa tarvitaan jatkuvasti varamiehiä. Ilmoittautukaa TD:lle. 

Päiväkerhossa on myös jatkuva partneripalvelu. 

Väinö Kelhä, Senioritmk pj