Kuvia kerholta 2

Baltic Cup pelattiin Liettuassa vapun aikaan 30.4. - 1.5. Mukana oli viideltä maalta (Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Valkovenäjä) kaksi joukkuetta jokaiselta. Jyväskyläläisiä oli mukana Mika Salomaa, joka pelasi joukkueessa White Pekka Viitasalon kanssa, sekä Kari Patana, jonka joukkue oli Blue ja pari Juho Granström. Kisa sujui mainiosti, sillä Suomen joukkue White voitti sekä oman alkulohkonsa, semifinaalin että finaalin. Joukkue Blue täydensi suoritusta niin, että Suomen joukkueet voittivat maiden välisen kilpailun, mistä palkinnoksi Suomi sai hienon kiertopalkinnon.

Viikoa myöhemmin Salon bridgekerho järjesti ison joukkuekisan, Salo Openin. Perinteiseen tapaan Salossa pelattiin kahdessa sarjassa, avoimessa ja alle 50 MP:n sarjassa. Jyväskyläläisiä oli mukana avoimen sarjan joukkueissa Utter ja Tuomi sekä B-sarjan joukkueessa Manu. Utterissa pelasi tietysti Lasse Utter parinaan Vesa Leskelä ja joukkueessa Markku Pekkinen - Esa Väliaho. Raija Tuomen joukkueessa pelasi Tero Koivu parinaan Pauli Nieminen ja toisena parina Raija Tuomi - Anni Mäkelä. Manu-joukkueessa pelasi Oskari Koivu Väinö Törnroosin kanssa sekä toisena parina Ritva Raunto - Kirsi Vesterinen.

Kisa sujui jyväskyläläisittäin hienosti, sillä avoimen sarjan voiton vei Tero Koivu ja Tuomen joukkue. Utterin joukkue oli jaetulla kolmannella sijalla. Toiseksi sijoittui joukkue Respublica, jossa pelasi Arttu Karhulahti Kauko Koistisen parina sekä toisena parina Sven Sester – Jaanus Maripuu. Oskun Manu-joukkue oli B-sarjan kuudes, vain 10 pistettä voittajalle hävinneenä. Esikuva eli jalkapallojoukkue Manchester United selvitti pari päivää myöhemmin tiensä Champions' Leaguen finaaliin.

Kevään peliohjelma jatkui 13. - 15.5. Rovaniemellä Napapiirin Barometrilla. Kisassa on perinteisesti paljon osallistujia Ruotsin ja Norjan pohjoisosista, vaikkakin tänä vuonna kotimaisten osuus oli normaalia suurempi. Perjantain lämmittelykisassa IMP-laskennalla voiton vei Lasse Utter - Osmo Haljoki. Tero Koivu - Kari Patana olivat neljäs ja Oskari Koivu - Ari Juopperi kuudes.

Napapiirin pääkisana oli tietysti kaksipäiväinen paribarometri. Mukana oli parin poisjäännin vuoksi 24 paria. Kisa oli jyväskyläläisten kamppailua. Ensimmäisen päivän jälkeen johdossa oli Lasse Utter - Osmo Haljoki ja tiukassa tuntumassa toisena Tero Koivu - Kari Patana. Toisena päivänä Lassen ja Osmon tahti ei hiipunut vaan pari jatkoi kärjessä kisan loppuun asti(58,1%). Tero ja Kari olivat hetken aikaa huonommalla sijalla, mutta lopussa he taas nousivat hopeasijalle(56,4%). Oskari Koivu ja Ari Juopperi olivat yhdestoista(50,4%). JBK vahvistettuna Oulun Osmo Haljoella valloitti siis Rovaniemen tänä keväänä. Paluumatkalla autossa tietysti kuunneltiin radiosta jääkiekon MM-finaalin selostusta.

Kevään peliohjelma jatkuu 21. - 22.5. joukkuekilvan Suomen-mestaruudella. SM:ssä jyväskyläläisistä pelaavat Lasse Utter, Kari Patana, Mika Salomaa, Jorma Valta, Jouni Juuri-Oja ja Matti Niemi. Kisoja voi seurata BBO:ssa.

Kuun lopussa pelataan Tallinnassa. Sinne on Jyväskylästä lähdössä Lasse Utter Vesa Leskelän kanssa sekä Kari Patana - Marko Jurvanen. Samaan aikaan Mika Salomaa on Ruotsissa pelaamassa PM-kilpailuja. Niin Tallinnaa kuin PM-kisojakin voi myös seurata BBO:lla.

Onnittelut kerhon menestyjille ja onnea kevään ja kesän peleihin kaikille!