Kuvia kerholta 2

Sanna ja Mika HB Kivitalot parikilpailun voittoon


Pääsiäiskilpailut alkoivat torstain yökilpailulla, jota pelailemaan kerhotiloihin saapui pääasiassa kotikerhosta 6 pöydän verran. Voiton nappasi Markku Pekkinen – Esa N Väliaho, toiseksi kipusi isäntäpari Marko Jurvanen – Ari Renvall ennen Lasse Utter - Oskari Koivua.
Pääkilpailut pelattiin hotelli Alexandrian upeissa pelitiloissa.


Joukkuekilpailu
Pitkän perjantain joukkuekilpailuun oli ilmoittautunut 9 joukkuetta. Kilpailumuodoksi valittiin 4 kierrosta 3 myllyä, jokaisella kierroksella 2 ottelua. Näin kaikki joukkueet kohtasivat toisensa eikä tullut lepovuoroja.
Kuuden ottelun jälkeen johdossa oli Los Tollos 118 pisteellä, seuraavilla 110. Los Tollos epäonnistui kuitenkin viimeisessä otteluparissaan häviten 9-21 Mustakaavulle sekä Tallinnille 12-18 tippuen jaetulle kolmannelle sijalle loppusaldonaan 139 VP. Mustakaapu otti takkiinsa Tallinnilta 8-22 mutta voitti Los Tollosin 21-9 päätyen samoihin pisteisiin Los Tollosin kanssa.
FINEST voitti viimeisissä sekä Terot ja Timot 19-11 että Viisikon 20-10 keräten yhteensä 145 VP:tä nousten toiseksi. Voittoon nousi loppukirinsä ansiosta Valta murjoen Ruottisen peräti 25-0 ja Koivu Juniorsin 22-8, voittopistesaldonaan 153.
Kisan yllättäjä oli etukäteen loppupäähän sijoitettu Viisikko. 3 selvää voittoa, uhrina mm Valta, osoitti ennakkokaavailut aivan vääriksi.

HB Kivitalot Pairs
Lankalauantaina pelattiin HB Kivitalot parikilpailu. 14 pöydällistä oli kertynyt pelaajia kisaan, joka pelattiin täysbarometrina 3 jako x 16 kierrosta. Sanna Kitti ja Mika Salomaa hallitsivat alkukierroksia yli 70:lä prosentillaan, mutta puolivälissä johtoon nousi Osmo Kiema – Hannu Luhtala. Sanna ja Mika toisena Markku Pekkinen - Esa N Väliaho kolmantena ja Mikk Mirne - Jyri Aava neljäntenä.
Kun 3 kierrosta oli pelaamatta Sanna ja Mika olivat tukevan tuntuisessa johdossa 62,03 %.an, Mikk ja Jyri toisena 59,47 %:la, Markulla ja Esalla 58,68 %, mutta tilanne kääntyi ja ennen viimeistä Mikk ja Jyri olivat nousseet ykkösiksi 696 pisteellä, Sannalla ja Mikalla 685, Markulla ja Esalla 665. Myös Johan Linden – Clas Nyberg oli noussut palkintosijoja tavoittelemaan 663 pisteellään.
Onnenkantamoisen seedauksessa seurauksena 10 parhaan parin joukossa olleet kohtasivat toisensa viimeisellä kierroksella, Sanna ja Mika saivat vastaansa Oskun ja Hannun, Markku ja Esa Mikkin ja Jyrin, Johania ja Clasia vastaan asettuivat Juho Granströn ja Juuso Fagerlund. Martta Heino- Heikki Miettinen olivat myös hivuttautuneet palkintosijoja tavoittelemaan ollen viides ja kohtaisivat Jonna Kamisen ja Sami Mäen. Pietipelin ehkäisy pietipelillä kuitenkin kostautui ja mitalisija jäi tavoittamattomiin. Kaksi muuta jakoa sen sijaan meni mukavasti ja näin Martta ja Heikki nousivat hienosti neljänsiksi.
Juho ja Juuso tyrmäsivät Johanin ja Clasin mitalitoiveet hyvällä 6C:llä ja kun Johan ja Clas vielä makasivat seisovan 4S, nousivat Juho ja Juuso 9:tä sijalta kuudensiksi ja Johan ja Clas tippuivat sijan. Kärkikamppailussa Markkua ja Esaa vastaan tarjottiin ensimmäisessä jaossa kerta liikaa, kahdennus päälle ja pisteet 22-4. Toisen jaon lähtökortissa jaettiin palkintosijat kun Mikk ja Jyri tarjosivat 6NT. Ruutulähtö QJ4:sta ja seurauksena 3 pietiä ja nolla pistettä. Kotipeli olisi tuonut 26, mikä olisi riittänyt selvään voittoon.
Sannan ja Mikan jaoissa mentiin melko lähellä keskipelejä, joista saldona 43 pistettä, Oskulle ja Hannulle 35. Näin Sannalle ja Mikalle hieno voitto, Markku ja Esa nousivat toisiksi ja Mikk ja Jyri tippuivat kolmansiksi.

Swiss Imps
Sunnuntain Swiss Imps oli jännittävä kuten niin usein aikaisemminkin, osanottajia jälleen 14 pöydällistä. Viimeisen kierroksen alkaessa johdossa olivat Sanna Kitti ja Clas Nyberg, Piret Aava - Aleksander Ostapenko toisena ja Oulun Timo Jalopaasi – Timo Tero kolmantena, Tero Koivu – Matti Rönkä vain pisteen päässä.
Viimeiselle kierrokselle oli sattunut vauhtijakoja mm 26:n pisteen K-AQJ75-AKQ4-AQJ ja kohtuulliset 2-värikädet 9- AKQ765-AKQJ6-Q ja – A109764-AJ10842-K.
Timot kohtasivat Sannan ja Clasin, slammijaot menivät kuivin jaloin kummaltakin, mutta kolmannessa Sanna ja Clas erehtyivät 6-1 padalla 4S:an kun monet olivat löytäneet väärällä lähdöllä kotiin menneen 3NT. Neljäs ja viides jako menivät tasoihin, joten Timot voittivat ottelun 20 - 10.
Ensimmäisenä viimeisen kierroksen saivat valmiiksi Timot vs Sanna - Clas ollen tällöin 1 VP:n Piretiä ja Aleksanderia jäljessä, joilta oli vielä kahden jaon tulos tulematta. Nämä istuivat oikeassa suunnassa ja 2 onnistunutta täyspeliä ratkaisivat 22-8 voiton heille ja samalla koko kilpailun voiton. Sanna ja Clas putosivat kolmansiksi, Oulun Osmo Haljoki - Seppo Sauvola jakoivat 4.:n sijan Tero Koivu- Matti Röngän kanssa.
Yhteistä näille kilpailuille oli, että palkintosijat ratkesivat vasta viimeisellä kierroksella. Mukavat kilpailut, jännittävät seurata eikä tarvinnut ajatella ulkoilua, valkoisina hohtavia rinteitä yms kun auringon paiste ei päässyt häiritsemään.

Markku Seppänen